UPIS u toku

Počinje nova runda prijava za PREDITOR.
PREDITOR škola filma (i ostalog) je zamišljena kao dvogodišnja škola podeljena na 4 semestra, koji su ujedno i četiri nezavisna nivoa obuke da se postane PREDITOR (producer, director, writer, camerman (DP) and editor.
Od septembra kreće i online PREDITOR škola, za sve koji nisu (ili jesu) u mogućnosti da dolaze na časove i kojima je praktičnije da školovanje obave ovim putem.
Svi zainteresovani mogu se prijaviti od danas pa do 10.septembra, na office@preditor.rs

PREDITOR ima IV kursa. I i III su jesenji, a II i IV prolećni. upisuju se i završavaju redom, ali direktno na III i IV semestar mogu se upisati oni kojima nije potrebna osnovna obuka (neko ko je već radio na filmu, ko ima svoje kratkometražne projekte, ko je završio neku srodnu školu…) potrebno je da se polaznik tako oseća, a zatim da se o tome dogovori sa predavačem.
III i IV nivo nastave su spojeni – cele godine se radi na proizvodnji dugometražnog filma (igranog, dokumentarnog, eksperimentalnog ili video arta, zavisno od ambicija i želja polaznika). na kursu broj III se radi na odabiru ideje, razvoju scenarija od sinopsisa do scenarija, predprodukcionih priprema. u IV semestru se vrše pripreme, snimanje i postprodukcija dugometražnog projekta baziranog na 2-3 nedelje snimanja. takođe na ovom stepenu PREDITOR škole dešava se dodatna obuka iz pojedinih oblasti, osmišljena za svakog polaznika pojedinačno (za one koji pokažu izuzetno interesovanje za kameru, biće organizovаn poseban program naprednog kursa iz te oblasti, posebno zainteresovani za pisanje će imati intezivni kurs kreativnog pisanja, itd)
sem završne diplome – majstorskog pisma polaznik će sa ova dva spojena kursa izaći sa autorskim dugometražnim filmskim projektom.

Od ove godine u PREDITORU imamo i novi kurs
BESTSELLER – KURS ZA KOPIRAJTERE
koji će voditi poznati pisac i kopirajter Slavoljub Stanković.

Slavoljub je diplomirao Filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, specijalizovao Oglašavanje na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, te upisao doktorske studije na matičnom fakultetu. Napisao je više zapaženih romana, scenarija za televizijske serije i dugometražni igrani film. Knjige su mu prevođene na engleski, slovenački i makedonski jezik. Autor je velikog broja reklama za koje je dobio brojne nagrade. Za više informacija pogledati na http://www.slavoljubstankovic.com/
Ne propustite priliku da naučite kako se piše za reklamu iz iskustva jednog od naših najboljih kopirajtera!